fredag 28. mai 2010

Big 4 + Norge!

Noe av det man kan glede seg over i årets ESC, er at i alle fall tre av "de fire store" fremfører noe man kan være bekjent av. Spania, Frankrike og Tyskland kan gå inn i finalen med hodet hevet, mens Storbritannia dessverre har med et pinlig dårlig bidrag.

2 Spania - Daniel Diges: Algo pequeñito

Spania byr på god gammeldags vals blandet med sirkus. Jeg er usikker på om resten av Europa blir bitt av denne klovnebasillen, men jeg mistenker at dette er mye morsommere live enn på plate for å si det slik. Kan bli en fin start på konkurransen!



3 Norge - Didrik Solli-Tangen: My Heart Is Yours
Det meste er vel allerede sagt opp årets norske bidrag. En helt klar topp-kandidat med en artist som ikke helt har fått taket på konseptet Eurovision og hvordan håndtere media, men uansett en av konkurransens beste sangere, med en OK låt som tar seg opp etter hvert. Nå skal Didrik etter sigende ha fått forbedret uttalen sin noe slik at "hard" blir til "heart" også, så da er det bare å krysse fingre!



12 Storbritannia - Josh Dubovie: That Sounds Good to Me
Storbritannia stiller med en av finalens dårligste låter. Det hjelper lite at Pete Waterman, som har produsert hits for Kylie Minogue, Rick Astley og Steps, står bak denne låta som er en slags blanding av det dårligste innenfor britisk pop gjennom 70-, 80- og 90-tallet. 19 år gamle Josh bringer heller ikke sangen til noen nye høyder for å si det slik.



18 Frankrike - Jessy Matador: Allez Ola Olé
Alltid befriende når Frankrike sender noe annet enn velkjente ballader fra fortiden. I år blir det fotballsang for alle penga, og absolutt mulighet til en topp 10-plassering. Jessy Matador mikser hip-hop, jamaikanske rytmer og zouk. Er litt usikker på om jeg ønsker at en sånn type låt skal vinne, men på den annen side: hvorfor ikke?!?



22 Tyskland - Lena Meyer-Landrut: Satellite
Mange ønsker og spår tysk seier i år, 28 år siden forrige gang Tyskland dro seieren i land med Nicoles Ein bisschen Frieden. 19 år gamle Lena har allerede føket til topps på tyske hitlister med sin east-end-aktige aksent som får meg til å tenke på Cheryl Cole. Lena forventes å gjøre det sterkt på hitlistene i løpet av kort tid i naboland som Østerrike, Sveits, Belgia, Polen, Slovakia og Tsjekkia. Tyske medier har stor tro på at den fengende poplåten til Lena skal slå an og har sendt over 300 journalister hit i anledning Eurovision!


Ingen kommentarer: