mandag 14. juni 2010

Sjömagasinets stora avsmakningsmeny

Tillbaka i Göteborg med Astrid på Elite Plaza Hotel, juni 2010...

Spännande mat och dryck på Sjömagasinet (en stjärna * i Michelinguiden):

Löjrom från Kalix med gräddfil, rödlök, gräslök och smörstekt brioche
Pilsner Urquell
***
Kallrökt lax med körvel- och sparrismajonnäs
Alsace Grand Cru, Riesling Schlossberg 2006 Domaine Paul Blanck
***
Smörstekt havskräfta med skummig hummersås
Chablis 1:er Cru, Beauroy 2007 Laurent Tribut
***
Pocherad torskrygg med skummig örtbuljong och confiterat sidfläsk samt potatispuré smaksatt med surkål
Alsace Grand Cru, Riesling Saering 2007 Domaine Schlumberg
***
Smörstekt slätvar med murkel och stekt vit sparris
Alsace, Clos St Landelin Pinot Noir 2004 René Muré
***
Munster
Alsace Grand Cru, Gewürztraminer Mambourg 2001 Marc Tempé
***
Variation på rabarber
Alsace Grand Cru, Pinot Gris Schoenenbourg SGN 2002 Marc Tempé

Ingen kommentarer: